»
Blog » Inspiratii » Cum se curata jaluzelele verticale


Cum se curata jaluzelele verticale

Cum se curata jaluzelele verticale

 In timp ce jaluzelele verticale aduna mai putin praf decat jaluzelele orizontale, acestea se murdaresc in timp si trebuie curatate de fiecare data. Intretinerea periodica ajuta la pastrarea jaluzelelor tale, dar poti curata si pete sau semne cu apa cu sapun. Daca ai jaluzele din plastic sau tesatura, le poti indeparta si inmuia in apa pentru a le curata in profunzime. Unele jaluzele pot fi chiar spalate in masina de spalat rufe. In cel mai scurt timp, vei avea jaluzele care arata ca noi!


Stergerea prafului si aspirarea jaluzelelor

Sterge jaluzelele de sus in jos cu o laveta umeda. Inchide jaluzelele, astfel incat una dintre partile plane sa fie orientata spre tine. Incepe din partea superioara a jaluzelelor, folosind un duster gros pentru a peria murdaria jos. Lucreaza din partea stanga a jaluzelelor spre dreapta pana cand nu mai sunt prafuite. Roteste tija atasata la jaluzele pentru a le roti astfel incat cealalta parte plana sa fie orientata spre tine si curata din nou praful. 

 Indeparteaza orice urma de praf ramasa cu peria de la aspirator.Curata saptamanal jaluzelele pentru a preveni acumularea murdariei. Adauga curatarea jaluzelelor pe lista de sarcini saptamanale, astfel incat praful sa nu aiba nicio sansa sa se acumuleze. Asigurate ca le cureti si le aspiri de fiecare data, chiar daca nu par murdare, deoarece un strat sub?ire de praf s-a a?ezat pe ele. Curatarea periodica ajuta la pastrarea jaluzelelor si reduce timpul necesar pentru a le curata in profunzime.  
 

Curatarea petelor de pe jaluzele


Umple un bol cu apa si adauga o lingura de detergent de vase. Agita apa cu mana astfel incat sapunul sa se amestece complet. Sapunul de vase lichid functioneaza excelent pentru jaluzele din plastic si panza. Sterge jaluzelele de sus in jos cu o carpa din microfibra. Inmoaie o laveta din microfibra sau un burete in apa cu sapun si stoarce-o cat mai mult posibil. Aplica apa cu sapun pe jaluzele incepand din partea de sus. Insista pana cand lamelele sunt pline de apa. Nu freca prea tare jaluzelele de panza sau altfel ar putea sa se scamoseze.

Curata sapunul cu o alta carpa umeda. Umezeste o alta laveta din microfibra in apa curata si sterge din nou suprafata jaluzelelor. Incerca sa ridici cat mai multa apa cu sapun, pentru a nu lasa urme sau pete pe jaluzele. Sterge carpa daca e nevoie, astfel incat sa nu te întinzi spatele pe jaluzele. Tine cu cealalta mana panzele, in timp ce le stergi. In acest fel, apa cu sapun va iesi mai usor de la jaluzelele din panza. Lasa jaluzelele sa se usuce.

Deschide jaluzelele astfel incat sa existe spatiu intre ele si lasale sa se usuce. Lasati-le sa ramana deschise pana cand sunt uscate la atingere, care ar trebui sa dureze cateva ore. Dupa ce sunt uscate, le poti inchide asa cum ai face în mod normal. Evita sa deschizi fereastra sau usa in spatele jaluzelelor, deoarece prafuld e afara ar putea sa se prinde de jaluzelele umede.

Vezi cum se curata sim alte tipuri de jaluzele aici.

Comanda jaluzele verticale aici.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Nume*  
Email (nu va fi facut public)    
Comentariu*  
Introduceti codul din imagine:


Copyright © Ombra 2013. Toate drepturile rezervate | 
Cum se curata Jaluzelele Verticale