»
Blog » Inspiratii » Cum acoperim ferestrele mari?


Cum acoperim ferestrele mari?

              Ferestrele mai late sunt regasite in special in casele iubitorilor de privelisti cat mai deschise si luminoase.Insa exista si un inconvenient.
Arhitectul si prezentatorul Tv  George Clarke are cateva idei care va vor ajuta sa identificati cele mai uzuale probleme intalnite atunci cand decideti sa va “imbracati”  aceste tipuri de ferestre largi.
 
Alegeti-va tintele cheie inainte de a incepe si mentineti-va planurile dupa ele
Primul sfat a lui George destinat oricarei persoane doreste sa isi amenajeze ferestrele largi  este sa va asigurati ca veti respecta obiectivele stabilite.Asa ca trebuie sa tineti cont de aceste aspecte precum  dorinta unei schimbari de design, sau doriti sa aveti un control mai bun asupra nivelului luminozitatii,intimitatii sau caldurii inainte de a arunca o privire asupra optiunilor disponibile.
Apoi respectati obiectivele stabilite. Altfel, puteti obtine ceva care ar putea arata bine dar care nu va satisface criteriile dorite.
Si daca stati bine sa va ganditi,acesta este un sfat foarte bun pentru orice doriti sa schimbati in casa.

Este partea stilistica prioritara?
 Trebuie sa recunoastem: oricine doreste ca acele ferestre largi sa arate bine.Si daca aceasta este singura cerinta pe care doriti sa o respectati , atunci va puteti rasfata cu o gama variata de rolete,jaluzele etc.

Este controlul luminozitatii o problema pentru dumneavoastra?
Unul din cele mai bune puncte forte al unei ferestre mari este intocmai luminozitatea excesiva care patrunde in camera.Bineinteles  ca razele solare nu sunt intotdeauna dorite si vor fii anumite momente cand veti tanji dupa putina umbra sau chiar intuneric total.
Pentru a crea umbra,veti dori material sau jaluzele din materiale simple,cat mai deschise care permit patrunderea luminii insa intr-un mod cat mai difuz sau gentil.
George a ales material pentru roletele textile intr-o nuanta de gri si storuri romane din material blackout.Acest lucru ii permite sa blocheze la nevoie intreaga luminozitate a camerei schimband intreg aspectul camerei.

Va ingrijoreaza intimitatea?
Multi dintre noi locuim in zone extrem de populate,unde blocurile sau casele sunt extrem de apropiate unele de celelalte sau sunt foarte circulate de persoane care ar putea vedea ceva ce nu ar trebui sa fie vazut.Aceste ferestre largi ajuta in plus aceasta problema.
Roletele textile din material simple sunt o solutie a acestei probleme,astfel cu un material deschis se obtine un efect usor obscur.Acesta este un motiv in plus pentru care George a ales acest tip de rolete.


Aveti nevoie sa va imbunatatiti controlul asupra caldurii?
Aveti problema fie datorita caldurii transmisa  prin geamuri?Acest aspect este accentuat si mai bine datorita ferestrelor mari.Asa ca merita sa adaugati extra straturi de izolare ferestrelor largi fie daca doriti sa mentineti caldura in interior iarna,fie daca doriti sa nu patrunda si sa va pastrati o atmosfera racoroasa vara.
De aceea puteti alegeti din gama de rolete textile ,materiale special concepute pentru a satisface aceste cerinte , precum  roletele blackout aluminizate , care au un material special conceput sa acorde un randament bun impotriva caldurii.
 Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Nume*  
Email (nu va fi facut public)    
Comentariu*  
Introduceti codul din imagine:


Copyright © Ombra 2013. Toate drepturile rezervate | 
Cum acoperim ferestrele mari?