»
Blog » Tips & Tricks » Cum se curata roletele textile


Cum se curata roletele textile


Una dintre intrebarile pe care aproape fiecare client o are este: “ Cum se curate roletele textile?” sau “ Am patat roleta textila, cum o curat?”. Acesta este motivul pentru care ne-am hotarat sa scriem un articol despre curatarea roletelor textile. Mai jos aveti cele mai importante tips-uri despre intretinerea si curatarea acestui tip de jaluzele.
 
Curatarea Saptamanala a Roletelor Textile
Roletele textile nu au nevoie de multa intretinere de-a lungul timpului, dar o mica atentie saptamanal, ajuta la prelungirea duratei lor de viata.  O data pe saptamana, cand faci curatenia generala in casa, lasa roletele textile pana jos si curatale cu pamatuful de praf. Roletele textile sunt tratate antistatic, deci nu este imperios necesar sa le deprafuiesti, dar noi am observat ca facand acest lucru ajuta ca materialul roletelor textile sa arate frumos pentru mai mult timp.
*Bonus tip! Nu uita sa sterge praful din jurul roletelor textile, de asemenea, inclusiv pervazul, sau nisa, daca acestea sunt montate intr-o nisa.
Curatarea Intensiva a Roletelor Textile
Ar trebui sa ai in vedere curatarea intensiva a roletelor textile cam o data pe an. Acest lucru este foarte necesar in casele unde locuiesc si animalute de companie sau in casele in care locuiesc persoane care sufera de alergii. Introdu curatarea roletelor textile in rutina curateniei de primavera si vi avea rolete textile frumoase pentru mai multi ani.
Primul lucru care trebuie facut este sa verifici daca materialul roletei textile poate fi introdus in apa. Multe dintre materiale nu pot fi udate integral, din cauza tratamentelor facute materialului pentru a fi antistatic, antifungic, rezistent la foc si cu rezistenta mare a culorii.
Daca roletele pot fi bagate sub apa…
 • Umple cada cu apa si detergent de haine
 • Roteste putin tubul, pentru ca materialul sa fie rotit larg pe tub
 • Pune fiecare roleta in apa. Ea trebuie sa fie acoperita complet.
 • Lasa roletele sa se inmoaie
 • Verifica de pete ambele parti ale materialului roletei si daca este cazul frecati putin petele cu un burete
 • Inlocuieste apa curata si limpeziti roletele textile
 • Asigurate ca s-a limpezit tot sapunul de pe material ( dusul poate fi un mare ajutor)
 • Intinde roletele ca sa se scurga de apa
 • Ruleaza roletele, abia dupa ce sunt comlpet uscate. Daca materialul este rulat ud, poate aparea mucegaiul.
 • Monteaza roletele la loc si esti gata.
*Bonus tip! Daca roletele sunt albe, se poate adauga putin inalbitor in apa. Dar mare atentie, pentru ca sunt diferite nuante de alb pe care poate nu vrei sa le distrugi (alb murdar, alb verzui, ivory)
Daca roletele nu pot fi bagate sub apa…
 • Lasa materialul roletei pana jos si verifica daca are pete
 • Daca nu sunt pete foloseste o carpa umeda pentru a le sterge de praf si alte depuneri
 • Daca sunt pete, foloseste o carpa umeda cu putin detergent pentru a le curata
 • Lasa roleta textila deschisa pentru a se usca, sa eviti aparitia mucegaiului
 • Monteaza roletele la loc si esti gata.
*Bonus tip! In general, daca nu ai primit alte instructiuni, ar fi bine sa nu bagi roletele textile sub apa cu totul, pentru ca apa, inmoaie lipiciul folosit pentru aderarea materialului pe tub.
Este timpul sa inlocuiesti roletele textile cu unele noi?
Atentia pe care o acorzi intretinerii roletei le va ajuta sa fie frumoase si functionale pentru ani de zile. Oricum, pana si cele mai bune rolete vor trebui inlocuite pana la urma. Daca gasesti mai multe pete, decolorari sau intinderi ale materialului, ar putea fi timpul sa le inlocuiesti. Sunna are exact ce ai nevoie. Rolete textile la comanda, pe dimensiunile specifice. Alege din multitudinea de tipuri de materiale si din sutele de culori.  Acum este foarte usor sa comanzi online rolete textile, iar transportul este gratuit la comenzi pentr 200 de lei.
 Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Nume*  
Email (nu va fi facut public)    
Comentariu*  
Introduceti codul din imagine:


Copyright © Ombra 2013. Toate drepturile rezervate | 
Cum se curata roletele textile