»
Blog » Tips & Tricks » Cum se curata Jaluzelele Verticale acasa


Cum se curata Jaluzelele Verticale acasa

Jaluzelele verticale sunt o foarte buna alternativa la draperiile clasice, deoarece acopera aceeasi suprafata, si filtreaza lumina in acelasi mod. Jaluzelele vertical combina functionalitatea cu stilul, iar datorita modului lor de functionare lumina poate fi controlata pe intreaga suprafata a ferestrei.

Cat de des se spala Jaluzelele Verticale?

In general, noi sugeram sa se spele bine o data pe an, totusi depinde in functie de  alti factori, cat de des sunt folosite jaluzelele, locatia jaluzelelor (daca sunt intr-o sala unde este mai mult praf, atunci poate fi nevoie sa fie spalate mai des). Va sugeram sa spalati jaluzelele verticale primavara, deoarece soarele de vara care patrunde prin ele poate sa scoata in evident orice pata.

Cum incep curatarea jaluzelelor?

Pasul 1 - Pregatirea jaluzelelor

Desi, unii prefer sa dea jos lamelele de material de pe sistem, inainte de curatare, noi credem ca aceasta metoda creste riscul de a strica jaluzelele, in plus se pierde mai mult timp. Recomandam sa inchizi jaluzelele de tot sis a te asiguri ca toate lamelele stau una peste cealalta in mod corect.

Pasul 2 - Deprafuirea panzelor verticale

Inainte sa umezesti jaluzelele in orice fel, asigurate ca nu mai este praf pe ele. Poti sa scapi de praful de pe jaluzele fie folosind aspiratorul pe o treapta de viteza mica, fie folosind pamatuful de praf. Ofere-i acestui pas putin mai mult timp, pentru a fi sigur ca ai sters cat mai mult praf posibil.

Tip:  Dup ace ai sters praful pe o parte, intoarce jaluzelele invers si sterge praful sip e cealalta parte.
In general, stergerea prafului de pe jaluzele este tot ce ai nevoie pentru a pastra jaluzelele intr-o conditie buna. Daca consideri ca e nevoie sa fie mai curate de atat, mergi la pasul urmator.

Pasul 3 – Spalarea jaluzelelor

Acum, jaluzelele au fost curatate de praf, poti pur si simplu sa le cureti cu un burete de calitate imbibat in apa cu detergent. Iti recomandam sa incepi intr-un colt al unei lamele, ca sa te asiguri ca nu se ia culoarea de pe burete. De asemenea, este bines a nu se foloseasca multa apa, doar cat este suficienta pentru o spalare eficienta.

Si atat e tot! Jaluzelele vertical sunt curate! Daca aveti alte intrebari in legatura cu curatarea oricarui tip de jaluzele, nu ezitati sa ne contactati, ca sa va dam sfaturi. Cititi pe la Tips & Tricks cum se curate si alte tipri de jaluzele.

cum-se-spala-jaluzelele


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Nume*  
Email (nu va fi facut public)    
Comentariu*  
Introduceti codul din imagine:


Copyright © Ombra 2013. Toate drepturile rezervate | 
Cum se curata Jaluzelele Verticale