Termen de livrare 7 zile lucrătoare  |   Transport gratuit la comenzi de peste 300 lei  |   Garanție 3 ani la orice produs  

Cum se curăță Jaluzelele, Roletele textile sau Pliseele

27/11/2017
Cum se curăță Jaluzelele, Roletele textile sau Pliseele

 


Cum se curăță jaluzelele verticale?

Jaluzelele verticale sunt o foarte bună alternativă la draperiile clasice, deoarece acoperă aceeași suprafață, și filtrează lumina în același mod. Jaluzelele verticale combină funcționalitatea cu stilul, iar datorită modului lor de funcționare lumina poate fi controlată pe întreaga suprafață a ferestrei.

Cât de des se spală ?
În general, noi sugerăm să se spele bine o dată pe an, totuși depinde în funcție de alți factori, cât de des sunt folosite jaluzelele, locația jaluzelelor (dacă sunt într-o sală unde este mai mult praf, atunci poate fi nevoie să fie spălate mai des). Vă sugerăm să spălați jaluzelele verticale primăvara, deoarece soarele de vară care pătrunde prin ele poate să scoată în evidentă orice pată.

Cum încep curățarea lor?
Pasul 1 - Pregătirea
Deși, unii preferă să dea jos lamelele de material de pe sistem, înainte de curățare, noi credem că această metodă crește riscul de a strica jaluzelele, în plus se pierde mai mult timp. Recomandăm să închizi jaluzelele de tot și a te asiguri că toate lamelele stau una peste cealaltă în mod corect.

Pasul 2 - Desprăfuirea pânzelor
Înainte să umezești jaluzelele în orice fel, asigurate că nu mai este praf pe ele. Poți să scapi de praful de pe jaluzele fie folosind aspiratorul pe o treaptă de viteză mică, fie folosind pămătuful de praf. Oferă-i acestui pas puțin mai mult timp, pentru a fi sigur că ai șters cât mai mult praf posibil.

Tip: După ce ai șters praful pe o parte, întoarce jaluzelele invers și șterge praful și pe cealaltă parte.

În general, ștergerea prafului de pe jaluzele este tot ce ai nevoie pentru a păstra jaluzelele într-o condiție bună. Dacă consideri că e nevoie să fie mai curate de atât,  mergi la pasul următor.

Pasul 3 – Spălarea jaluzelelor

Acum, jaluzelele au fost curățate de praf, poți pur și simplu să le cureți cu un burete de calitate îmbibat în apă cu detergent. Îți recomandăm să începi într-un colț al unei lamele, ca să te asiguri că nu se ia culoarea de pe burete. De asemenea, este bine să nu se folosească multă apă, doar cât este suficientă pentru o spălare eficientă. Și atât e tot! Jaluzelele verticale sunt curate! Dacă aveți alte întrebări în legătură cu curățarea oricărui tip de jaluzele, nu ezitați să ne contactați, ca să vă dăm sfaturi. Vezi mai multe sfaturi de curățare a jaluzelelor verticale aici.
cum se curata jaluzelele verticale

 


Cum se curăță Jaluzelele Orizontale?

Jaluzelele orizontale sunt foarte folositoare pentru a proteja casa de razele solare și priviri indiscrete. Ca să le folosești cu plăcere o perioadă cât mai îndelungată, trebuie să le cureți periodic.

Metoda 1
Aspirarea jaluzelelor - pentru a scapă de praful depus pe jaluzele, se aspiră, cu cea mai mică treaptă de putere a aspiratorului. Cel mai bine ar fi să folosești acea mică periuță care vine la pachet cu aspiratorul. Închide jaluzelele și aspiră cu încredere.

Metoda 2
Spălarea jaluzelelor jos - A doua metodă, îți recomandăm să o folosești, atunci când pe jaluzelele de aluminiu sunt și alte depuneri în afară de praf, în general pentru jaluzelele orizontale instalate în bucătărie. Se dau jos jaluzelele de pe geam, se întind pe o suprafață curată, se folosește un burete moale cu detergent și se spală fiecare lamelă a jaluzelei pe ambele părți. Apoi se limpezește jaluzeaua cu dușul și se lasă la uscat.

Metoda 3
Spălarea jaluzelelor pe geam - Se folosește o cârpa umedă și se șterge fiecare lamelă în parte cu ea, în timp ce jaluzeaua este pe geam. Această metodă de a curăța jaluzelele orizontale de aluminiu este mai eficientă decât aspiratul și mai rapidă decât metoda a doua.

 


Cum se curăță Roletele Textile?

Curățarea Săptămânală a Roletelor Textile

Roletele textile nu au nevoie de multă întreținere de-a lungul timpului, dar o mică atenție săptămânală, ajută la prelungirea duratei lor de viață. O dată pe săptămână, când faci curățenia generală în casă, lasă roletele textile până jos și curăță-le cu pămătuful de praf. Roletele textile sunt tratate antistatic, deci nu este imperios necesar să le desprăfuiești, dar noi am observat că făcând acest lucru ajuți ca materialul roletelor textile să se păstreze frumos pentru mai mult timp.

*Bonus tip! Nu uita să ștergi praful din jurul roletelor textile, de asemenea, inclusiv pervazul, sau nișa, dacă acestea sunt montate într-o nișă.

Curățarea Intensivă a Roletelor Textile

Ar trebui să ai în vedere curățarea intensivă a roletelor textile cam o dată pe an. Acest lucru este foarte necesar în casele unde locuiesc si animăluțe de companie sau în casele în care locuiesc persoane care suferă de alergii. Introdu curățarea roletelor textile în rutina curățeniei de primăvară și vei avea rolete textile frumoase pentru mai mulți ani. Primul lucru care trebuie făcut este să verifici dacă materialul roletei textile poate fi introdus în apă. Multe dintre materiale nu pot fi udate integral, din cauza tratamentelor făcute materialului pentru a fi antistatic, antifungic, rezistent la foc si cu rezistență mare a culorii.

Dacă roletele pot fi băgate sub apă…

 • Umple cada cu apă și detergent de haine;

 • Rotește puțin tubul, pentru ca materialul sa fie rotit larg pe tub;

 • Pune fiecare roletă  în apă. Ea trebuie să fie acoperită complet;

 • Lasă roletele să se înmoaie;

 • Verifică de pete ambele părți ale materialului roletei și dacă este cazul freacă puțin petele cu un burete;

 • Înlocuiește apa curată și limpeziți roletele textile;

 • Asigură-te că s-a limpezit tot săpunul de pe material ( dușul poate fi un mare ajutor) ;

 • Întinde roletele ca să se scurgă de apă;

 • Rulează roletele, abia după ce sunt complet uscate. Dacă materialul este rulat ud, poate apărea mucegaiul;

 • Montează roletele la loc și ești gata.

*Bonus tip! Dacă roletele sunt albe, se poate adaugă puțin înălbitor în apă. Dar mare atenție, pentru că sunt diferite nuanțe de alb pe care poate nu vrei să le distrugi (alb murdar, alb verzui, ivory)

Dacă roletele nu pot fi băgate sub apă…

 • Lasă materialul roletei până jos și verifică dacă are pete;

 • Dacă nu sunt pete, folosește o cârpă umedă pentru a le șterge de praf și alte depuneri;

 • Dacă sunt pete, folosește o cârpă umedă cu puțin detergent pentru a le curăța;

 • Lasă roleta textilă deschisă pentru a se usca, să eviți apariția mucegaiului;

 • Montează roletele la loc și ești gata.

*Bonus tip! În general, dacă nu ai primit alte instrucțiuni, ar fi bine să nu bagi roletele textile sub apă cu totul, pentru că apa, înmoaie lipiciul folosit pentru aderarea materialului pe tub.
Cum se curăță Roletele Textile


Cum se curăță Pliseele?

Urmărește cei 7 pași simpli pentru a spăla pliseele și bucură-te de ele cât mai mult:

 • folosește apa la maxim 30 grade Celsius, la care se adaugă puțin detergent de rufe;

 • Se introduc jaluzelele plisate pentru 15 minute în apă;

 • Se deschid pliurile pliseelor pentru a îndepărta praful și se verifica de pete;

 • Se desface jaluzeaua plisată și se limpezește cu dușul;

 • Se adună pliurile jaluzelei și se stoarce cât de bine posibil;

 • Se montează jaluzeaua pe geam și se lasă adunată între 12 și 24 de ore;

 • Se deschide jaluzeaua pentru a se usca.

*Cel mai bine ar fi să speli jaluzelele plisate în zile însorite, pentru a se putea usca cât mai bine și mai repede.
cum-curata-jaluzelele-plisateAtenția pe care o acorzi întreținerii jaluzelelor le va ajuta să fie frumoase si funcționale pentru ani de zile. Oricum, până și cele mai bune jaluzele vor trebui înlocuite până la urmă. Dacă găsești mai multe pete, decolorări sau întinderi ale materialului, ar putea fi timpul să le înlocuiești. Sunna are exact ce ai nevoie. Jaluzele la comandă, pe dimensiunile specifice. Alege din multitudinea de tipuri  de materiale și din sutele de culori. Acum este foarte ușor să comanzi online rolete textile, iar transportul este gratuit la comenzi peste 300 de lei


Incercam sa va reconectam la Server ...
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙